Onstuimig Pasen met onweer en hagel, maar zaterdag wordt het 'echt genieten'

25 maart 2016 om 10:57
nl
De Paasdagen worden erg onstuimig, voorspelt Weeronline. Er is kans op onweer en hagel.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De aanloop naar Pasen verloopt wisselend. Deze Goede Vrijdag begint op de meeste plaatsen kletsnat. Vrijdagmiddag wordt het vanuit het westen geleidelijk droog en vooral in het westen van het land breekt de zon door. Bij een vrij stevige noordwestenwind wordt het een graad of tien.
Zaterdag zacht met zonStille Zaterdag verwacht Weeronline zonnige perioden en zacht weer. De zaterdag start nog wel koud met regionaal lichte vorst en dichte mist. Maar al snel breekt de zon door en warmt het flink op. Het wordt zo'n vijftien tot zestien graden.
Wel steekt een stevige zuidelijke wind op, maar uit de wind en in de zon wordt het volgens Weeronline echt genieten. In de avond neemt de kans op een bui toe.
Windstoten tot negentig kilometer per uurVoor paaszondag voorspelt Weeronline 'losse buien' met kans op onweer en hagel, al schijnt overdag wel regelmatig de zon. Er staat dan een stevige zuidwestenwind en het wordt tien tot twaalf graden.
Maandag - Tweede Paasdag - wordt het volgens Weeronline erg onstuimig. In de ochtend passeert een regengebied en de middag zijn er weer losse buien met kans op onweer en hagel. In het westen kan het stormachtig waaien en worden windstoten tot negentig kilometer per uur verwacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!