Bewoners Reeshof voelen zich gepiepeld en willen geld zien

12 april 2017 om 09:33
nl
Een groep bewoners in de Tilburgse wijk De Reeshof heeft dollartekens in de ogen, want ze denken na een jarenlang slepend conflict alsnog een flink bedrag te kunnen krijgen van hun energieleverancier Ennatuurlijk. De rechter besliste vorige week dat een groep mensen uit de Eindhovense wijk Meerhoven geld terugkrijgt van Ennatuurlijk omdat ze jarenlang teveel hebben betaald. In De Reeshof is de situatie precies hetzelfde.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

“Ik zie geen verschil tussen Eindhoven en Tilburg”, aldus een vrouw. “Ik denk dat we een goede kans hebben om ons geld terug te krijgen.”

Teveel betaald
De bewoners van de Reeshof betaalden jarenlang geld voor de aansluitkosten van de stadsverwarming, maar dat wisten ze zelf niet. Zij dachten dat ze bij het ingaan van het contract al eenmalig een bijdrage voor de aansluitkosten hadden betaald. Maar dat ging maar om een deel. Het bleek dat voor het andere deel Ennatuurlijk iedere maand voor een periode van dertig jaar een bedrag voor de aansluitkosten in rekening bracht.

Toen de bewoners daar achter kwamen, eisten ze hun geld terug. Ennatuurlijk stelde een deal voor. De deal hield onder meer in dat de aansluitkosten binnen drie jaar naar nul euro worden teruggebracht en in ruil daarvoor zagen de bewoners af van hun recht om naar de rechter te stappen. Meer dan 70 procent van de mensen stemde in met de deal.

Gepiepeld
“Ik voel me gepiepeld, vertelt Linda.” Zij ondertekende de omstreden deal, maar als ze had geweten dat ze een groot bedrag had kunnen terug krijgen, dan had ze daarover nog wel een keer extra nagedacht. “Ik heb waarschijnlijk de verkeerde keuze gemaakt. Maar ja, destijds werd de druk om te tekenen flink opgevoerd. Ze stuurden brieven, mailden en belden. Je werd er niet goed van.”

De actiegroep Reeshof Verzet wil nu ook naar de rechter stappen om hun geld terug te eisen. Ten minste voor de mensen die dat de deal niet hebben ondertekend. Reeshof Verzet wil dit samen met de gemeente doen. In mei wordt er in de gemeenteraad gesproken over de kwestie.

Flink bedrag
Voor veel mensen gaat het om een flink bedrag dat ze hopen terug te krijgen. "Het gaat om zo'n 150 euro per jaar. Ik heb hier zo'n dertig jaar gewoond, dus dat is zo'n 4500 euro", aldus een van de bewoners.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.