Inval in café vanwege illegaal gokken op sportwedstrijden: kroegbaas opgepakt - Omroep Brabant

Inval in café vanwege illegaal gokken op sportwedstrijden: kroegbaas opgepakt

25 maart 2016 om 15:56
nl
Bij een inval in een café Safak in Eindhoven is woensdagavond de 41-jarige kroegbaas opgepakt. Dat meldt de politie vrijdag. De bareigenaar werd opgepakt nadat er in de kroeg een computer was gevonden waarmee illegaal gegokt werd op sportwedstrijden.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De politie viel rond tien uur samen met de gemeente, de Belastingdienst, de brandweer en de Kansspelautoriteit het café binnen. Naast de kroegbaas werden nog eens vier gasten in het café aan de Wattstraat in Woensel-West opgepakt.
Busje peppersprayDrie van hen konden zich niet legitimeren. Eén bezoeker had een busje pepperspray bij zich. Zij zijn inmiddels weer vrijgelaten.
Het politieonderzoek naar de Eindhovense kroeg startte in december vorig jaar. De politie vermoedde dat er wapens in het café aanwezig waren. Deze werden tijdens de doorzoeking woensdag niet gevonden.
WitwassenWel werd er een fiks contant geldbedrag aangetroffen. De politie vermoedt dat er sprake is van het witwassen van geld. Daar wordt onderzoek naar gedaan. De café-eigenaar zit nog altijd vast.
Medewerkers van de gemeente Eindhoven controleerden de kroeg op brandveiligheid. Die bleek niet in orde. Ook werd er een kamer verhuurd zonder vergunning en klopten de inschrijvingen in het Basisregister niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.