Lange files door paasdrukte en grenscontroles

25 maart 2016 om 16:07
nl
Met de paasdagen trekken veel mensen eropuit en dat is te merken op de weg. Het is aansluiten op veel snelwegen in Brabant. De A58 telde rond drie uur de langste rijen. Inmiddels zijn de files daar al flink afgenomen. Vooral de extra grenscontroles zorgen nog voor problemen.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Vanwege de extra grenscontroles staat het al de hele dag vast op de A4 voor knooppunt Markiezaat. Op het drukste moment was de file 14 kilometer en de vertraging ongeveer anderhalf uur. Ook nabij de grens op de A67 staat het al de hele dag vast. De files namen rond vijf uur geleidelijk aan af.  
PaasdagenDe Verkeersinformatiedienst verwacht de komende dagen ook nog veel verkeersdrukte. Verspreid door het land stond er om halféén vrijdagmiddag volgens de VID al ruim honderd kilometer file. Dat is veel meer dan vorig jaar op Goede Vrijdag toen er op het drukste moment 40 kilometer file stond.
Op de A58 was het van Tilburg tot aan Eindhoven aansluiten. In de file gebeurden ook nog twee ongelukken, waardoor de vertraging flink opliep. Rond drie uur was de vertraging ruim drie kwartier. Ook in de andere rijrichting stond een flinke file.
Andere snelwegenOp andere snelwegen was het ook raak. Er stonden files op de A16 tussen Meer en knooppunt Galder, op de A2 tussen knooppunt Ekkersweijer en knooppunt de Hogt en tussen Leenderheide en Leende stond een file van 8 kilometer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.