Kogelbrief om gezin 40.000 euro af te persen, vier mannen jaren de cel in

25 maart 2016 om 17:38
nl
De vier mannen uit Uden die in maart 2015 een gezin afpersten verdwijnen alle achter de tralies, zo heeft de rechter in Den Bosch vrijdag besloten. Eerst ging de auto, een Audi A6, van het gezin in vlammen op. Daarna ontving de familie een kogelbrief, met daarin een foto van de zoon en de dochter.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Een 22-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. Drie andere mannen (20, 21 en 22 jaar) kregen 2,5 jaar celstraf, ook met een jaar voorwaardelijk.
Geen bewijs voor brandstichtingJustitie eiste tot vier jaar cel. De straffen vallen lager uit omdat er volgens de rechtbank onvoldoende bewijs is voor het in brand steken van de auto.
Wel acht de rechtbank bewezen dat het viertal de eigenaar van de auto heeft afgeperst. Kort na de autobrand ontving de man een brief waarin de verdachten dreigden dat de brandstichting pas het begin was.
In de brief zaten onder meer een kogel, persoonlijke informatie van het slachtoffer en afbeeldingen van zijn vrouw en kinderen. De mannen eisten dat de man binnen drie dagen 40.000 euro zou afleveren. Hij liet het geld op verzoek achter in een prullenbak aan de Orgellaan in Uden.
Verdachten zwijgenDe
vier verdachten gaven tijdens een eerdere zitten aan bij de zaak betrokken te zijn, maar ontkenden ieder de kogelbrief te hebben geschreven of iets te maken te hebben gehad met de autobrand. Wel gaven ze aan spijt te hebben van hun daden.
De familie heeft haar huis in Uden inmiddels verkocht vanwege de afpersing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.