Mannen in café toegetakeld met bierglas en mes, dader krijgt 3,5 jaar celstraf

25 maart 2016 om 17:10
nl
Een 39-jarige man uit Oss die in september vorig jaar bij een steekpartij bij een café twee mensen toetakelde, moet 3,5 jaar de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdag bepaald. De man is veroordeeld voor poging doodslag en zware mishandeling.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De Ossenaar raakte betrokken bij een vechtpartij en sloeg daarbij een man met glas in zijn gezicht. Het slachtoffer hield er een litteken in zijn wang aan over. Eenmaal buiten ging de vechtpartij verder.
De dader pakte een scherp voorwerp en takelde daarmee een andere man toe. Die werd in zijn borst, rug, voorhoofd en onderarm gesneden. De man liep een klaplong op en omdat er pezen en spieren in de arm waren doorgesneden, is hij geopereerd.
Meer gewondenBij de vechtpartij in het café raakten ook twee andere mannen gewond. De rechtbank vindt niet bewezen dat de veroordeelde daar ook schuldig aan is.
De rechtbank heeft er bij de strafbepaling rekening mee gehouden dat anderen ook geweld gebruikten tegen de Ossenaar. Naast de celstraf moet de verdachte een schadevergoeding van 8400 euro betalen aan het tweede slachtoffer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.