Video

Diehard kampeerders staan dit paasweekend gewoon bij de boer, 'Vorig jaar waaide de voortent weg'

25 maart 2016 om 20:12
nl
Het paasweekend is de aftrap van het kampeerseizoen. Maar wie vrijdag het terrein van FarmCamps Breehees in Goirle zag, zou denken dat het hartje winter is. Slechts een paar diehard kampeerders komen dit weekend kamperen bij de boer.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Zo'n leeg terrein had eigenaar Huub van den Brekel liever ook niet gezien. "Dit is balen maar we kunnen er niks aan doen", vertelt hij.
"Was Pasen maar wat later geweest dit jaar." Volgens de eigenaar had het terrein niet zo leeg moeten zijn. Naast de gasten op de negen vaste seizoensplaatsen zouden er nog vijf anderen kampeerders naar FarmCamps Breehees komen maar die lieten het op het laatste moment afweten.
Kacheltje en spelletjesIn de hoek van het terrein is een man druk bezig met haringen in de grond slaan. "Wij komen gewoon kamperen, de kinderen vinden het hier geweldig en wij vermaken ons wel", vertelt hij. "We hebben spelletjes meegenomen voor als het gaat regenen." De Tilburger heeft ervaring met kamperen in barre weersomstandigheden. "Vorig jaar is de voortent weggewaaid." Die extra haringen zijn dus niet voor niets.
Bij de buurman staan tussen de schoenen in de voortent een paar regenlaarzen. "Als het droog is gaan we gewoon wandelen", legt hij uit. "Wij laten ons niet wegjagen." Naast de tafel staat een kachel te draaien om de tent lekker warm te houden. "We hebben een gevulde koelkast en door de kachel is het lekker warm. Wij redden ons wel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.