5000 kilo cocaïne onderschept met straatwaarde 150 miljoen, arrestaties in Breda en Drimmelen

25 maart 2016 om 23:07
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Archieffoto
1/2 Woordvoerder van de politie over cokevangst in Antwerpen die voor Drimmelen was bedoeld
In de haven van Antwerpen is begin deze week een van de grootste hoeveelheden cocaïne ooit in beslag genomen. De politie ontdekte dat de coke met een straatwaarde van 150 miljoen euro Nederland als bestemming had. Ze hield twee verdachten aan in Drimmelen en Breda.

Douaniers ontdekten de cocaïne maandag tijdens een controle in de Belgische haven. Ze vonden de harddrugs in een vrachtcontainer tussen een lading ananassen. De cocaïne, in totaal 5000 kilo, was verstopt in verschillende hoeveelheden.
De Belgische douane en politie ontdekten dat de container als bestemming Nederland had. Ze haalden de drugs weg en lieten de container alsnog naar Nederland transporteren. Daar haalde een transporteur de container op en vervoerde hem naar een loods in Drimmelen.
Nederlandse recherche grijpt inDe Nederlandse recherche was op dat moment ingelicht en greep in toen de container arriveerde in Drimmelen. De politie pakte een man op bij de loods. Even later volgde in Breda een tweede arrestatie. Het gaat om mannen van 33 en 51 jaar oud.
De politie onderzoekt de drugsvangst momenteel nog. De politie sluit niet uit dat op de vangst van deze grote partij ‘een reactie’ kan komen. Ze raadt betrokkenen dan ook ten zeerste aan zich te melden voor bescherming.
1100 kilo cokeVoor zover bekend gaat het om één van de grootste cocaïnevangsten ooit. De laatste grootste vangst waarmee Brabanders te maken hadden dateerde van eind vorig jaar. Toen vond de politie 1100 kilo coke tussen een lading ananassap in een loods in Raamsdonksveer. Aling: "Ik weet niet of het recordvangst is, maar ook voor Nederlandse begrippen is dit heel erg veel."

Wachten op privacy instellingen...