Geweldsgolf met liquidaties gevreesd na enorme drugsvangst: 'Transporteurs veiliger in politiecel' - Omroep Brabant
Video

Geweldsgolf met liquidaties gevreesd na enorme drugsvangst: 'Transporteurs veiliger in politiecel'

25 maart 2016 om 23:07
nl
De politie vreest de recente cocaïnevangst in Antwerpen tot een geweldsgolf leidt die mensen hun leven gaat kosten. Ze roept betrokkenen dan ook op om zich te melden. "Een aantal mensen is vreselijk boos over deze vangst", zo vertelt de politie tegen Omroep Brabant.
Geschreven door

In de haven van Antwerpen vond de douane deze week een enorme partij cocaïne. Het ging om 5000 kilo met een straatwaarde van liefst 150 miljoen euro. De drugs hadden Nederland als bestemming.
Vanwege het drugstransport arresteerde de politie na onderzoek twee verdachten. Het ging om mannen van 33 en 51 jaar oud. Zij werden in Drimmelen en Breda opgepakt. De drugs, die waren verstopt tussen een lading ananassen, werden uit de container gehaald. De recherche volgde de container vervolgens naar Drimmelen.
Iemand heeft 'veel pijn in zijn buik'De criminelen bleken een enorme gok te hebben genomen. De coke werd namelijk tijdens een reguliere controle aangetroffen. De criminelen hadden hier misschien iets tegen kunnen doen als ze hier meer rekening mee hadden gehouden.
Volgens de politie heeft iemand nu 'veel pijn in zijn buik', omdat met het drugstransport veel geld was gemoeid. Woordvoerder Thomas Aling zegt dat diegene die op de lading moest passen zich maar beter bij de politie kan melden.
'Hele vervelende gevolgen'"Helaas heeft het verleden uitgewezen dat dit hele vervelende gevolgen kan hebben voor de personen die de drugs kwijtraken", legt Aling uit. Volgens hem worden zakelijke akkefietjes ook wel eens met geweld beslist. "Zelfs met zoveel geweld dat iemand het niet kan navertellen."
Daarom kunnen betrokkenen zich volgens Aling beter melden bij de politie. Die kan bescherming bieden, zo gaf de woordvoerder aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.