Vluchtelingengezin in plaats van alleenstaande mannen in huis Oss na onstuimig protest

25 maart 2016 om 21:18
nl
Er komt een gezin met een verblijfsvergunning te wonen in het huis aan de Jonkers van Ossstraat in Oss. Dat liet de gemeente vrijdagavond weten. Oss sluit niet uit dat in toekomstige gevallen meerdere zelfstandige vluchtelingen in één huis komen te wonen.
Geschreven door

In eerste instantie zouden er vier mannen in het huis aan de Jonker van Ossstraat trekken, maar dat plan stuitte op veel weerstand. Ruim een week stonden buurtbewoners avond na avond voor het huis op nummer 7 te demonstreren.
Het bleek een onstuimig protest. Tijdens de actie sneuvelden meerdere ruiten. Verder werden er leuzen op straat gekalkt om de boodschap van de protestanten kracht bij te zetten.
Lees ook: We maken elkaar het werken onmogelijk’, wethouder Oss wil einde aan onstuimig vluchtelingenprotest
Intensief overlegNa intensief overleg met een klankbordgroep, die bestaat uit bezorgde buurtbewoners, hebben de gemeente en BrabantWonen beslist dat er een gezin met verblijfsvergunning in het huis komt te wonen.
De klankbordgroep zegt de integratie te zullen volgen. Af en toe zijn er gesprekken met de gemeente om ervoor te zorgen dat de integratie goed verloopt.
'Het moet anders'Hoewel het huisvesten van vier mannen in één huis op veel weerstand stuitte, sluit de gemeente Oss niet uit dat deze zogeheten ‘kamergewijze verhuur’ in de toekomst alsnog zal plaatsvinden.
“Maar het is duidelijk dat de begeleiding, communicatie en verdeling van kamergewijze verhuur anders moet”, aldus de gemeente Oss.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.