Oranje Zwart bereikt kwartfinale Euro League na moeizaam duel: 'Hielden al rekening met shoot-outs'

26 maart 2016 om 20:38
nl
De hockeyers van Oranje Zwart (OZ) hebben zaterdag de kwartfinales bereikt van de Euro League. Dat kostte tegen Royal Leopold uit België erg veel moeite. Er werd met 2-1 gewonnen van de Belgen.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

"We startten nog sterk", blikt Niek van der Schoot terug. "We creëerden meteen een aantal kansen en we maakten de 1-0 uit een corner van Mink van der Weerden, maar daarna ging het stroever. Met name in de tweede helft. We stonden verdedigend erg goed, maar kwamen er bij hen niet lekker doorheen. De laatste vijf minuten dachten we al een beetje aan shoot-outs, maar toen maakte Robert van der Horst een mooi doelpunt." Van der Horst pushte de bal twee minuten voor tijd na een indrukwekkende soloactie hoog in het doel.
'Pittige start verwacht'Van tevoren hield Oranje Zwart er al rekening mee dat het een moeizame strijd wedstrijd zou worden tegen Royal Leopold.
"Leopold is een Belgische titelkandidaat", wist OZ-aanvaller Jelle Galema. "Deze ploeg zou het in de Nederlandse competitie ook niet onverdienstelijk doen. Ze beschikken over verschillende internationals, van wie Elliott van Strydonck en Gabriel Dabanch, die vorig seizoen nog met ons de EHL won, het meest bekend zijn."
Vergelijkbaar met Champions LeagueIn de competitie kreeg Oranje Zwart de afgelopen weken een paar tikken te verwerken. Amsterdam won zondag de topper in Eindhoven met 3-2 en een week eerder was ook Kampong te sterk. Daardoor verspeelde OZ de koppositie in de hoofdklasse.
"Wij zien deze EHL als een mooie kans om te laten zien hoe goed we nog steeds zijn", legde Galema uit. "Dat ze nog steeds niet van ons af zijn. Dit is een Europese hoofdprijs, vergelijk het maar met de Champions League in het voetbal. We weten nu hoe het is om dit toernooi te winnen. Dat smaakt naar meer. De EHL staat hoog aangeschreven bij ons."
HarvestehuderIn de kwartfinale wacht Tweede Paasdag de Duitse club Harvestehuder. Een oude bekende. "Daar speelden we twee jaar geleden tegen in de finale. Toen trokken wij aan het kortste eind", herinnert Van der Schoot zich. "Het leeft in de ploeg om die gasten een keertje terug te pakken..."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.