Den Bosch maakt korte metten met Hurley, Oranje Zwart verslaat MOP

26 maart 2016 om 21:10
De dames van hockeyclub Den Bosch hebben een eenvoudige zege geboekt op Hurley. De Amsterdamse ploeg werd met een 5-1 nederlaag terug naar de hoofdstad gestuurd.
Profielfoto van Verschuren Corné
Verschuren Corné

Voor de thuisploeg waren Maartje Kriekelaar, Maartje Paumen (2x), Ireen van den Assem en Vera Vorstenbosch succesvol. De enige Amsterdamse treffer kwam op naam van Tess van Ramshorst.
Niet opgewassenDe dames van MOP uit Vught waren niet opgewassen tegen Oranje Zwart. De Eindhovense ploeg kwam op voorsprong door een doelpunt van Valerie Magis. Voor de rust zorgde Colette de Beaumont dat beide ploegen met een gelijke stand gingen rusten. In de tweede helft beslisten Jill Boon en Maud Renders de wedstrijd, 1-3.
DegradatieDe degradatie van Push uit Breda komt met de week dichterbij. Tegen het hooggeplaatste Laren werd het maar liefst 1-8. Het enige Bredase doelpunten kwam op naam van Judith Quirijnen. Laren plaatste zich met de overwinning definitief voor de play-offs. Lieke van Wijk (3x), Naomi van As en Lisanne de Lange scoorden ieder twee keer.