'Ik moest bijna huilen', drie motoren gestolen kort voor GP Valkenswaard - Omroep Brabant

'Ik moest bijna huilen', drie motoren gestolen kort voor GP Valkenswaard

27 maart 2016 om 18:15
nl
Het zou voor Jeremy van Laerhoven uit Tilburg zijn debuut worden in Europese Klasse EMX300 tijden de Grote Prijs van Valkenswaard. Maar die droom spatte zaterdagochtend bruut uiteen toen bleek dat zijn motor uit de vrachtwagen was gestolen. “Ik moest bijna huilen toen ik dat hoorde.” Ook de twee andere motoren van zijn team No Fear Energy werden gestolen
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

“Het was mijn eerste keer Europees. M'n motor was zo goed als nieuw en helemaal op mij afgestemd”, vertelt Jeremy. “Hij kost 15.000 euro en heeft bijvoorbeeld speciale vering. Ik snap niet wat andere mensen met mijn motor moeten.”
Organisator Maarten Roos laat weten dat de motoren niet op het terrein van de Grand Prix zijn gestolen."Het team is in de loop van vrijdag aangekomen en heeft de vrachtwagen buiten het terrein geparkeerd."
Motor van ander teamVan Laerhoven kon zondag gelukkig nog wel starten dankzij hulp van andere teams. “Die brachten zaterdagavond nog een motor, zodat ik vandaag kon rijden. Daar was ik echt super blij mee!”
ZIE OOK: Jeffrey Herlings staat voor nieuwe mijlpaal: mogelijk 50e wereldbekerzege in Valkenswaard
Dus kon hij alsnog starten, maar was zijn debuut in de EMX300 heel anders dan hij van te voren had gedacht. "Ik had natuurlijk nog nooit op die motor gereden, maar het bracht me toch nog tot een achttiende plek. Beter dan verwacht”, zegt Jeremy.
Einde seizoen?Jeremy twijfelt of hij dit seizoen nog in de EMX300 in actie komt. “Dat zit er denk ik niet in. Ik heb geen andere motor en ik kan daar ook niet zomaar aankomen”, vertelt de crosser uit Tilburg.
Ook de motor van zijn teammaatje Patrick Vos uit Rosmalen en hun gemeenschappelijk motor werd uit dezelfde vrachtwagen gestolen. "Patrick heeft meteen diezelfde dag nog een nieuwe gekocht, ik moest er dus eentje lenen", zegt Jeremy.
'Openbreken kan gebeuren'"Het openbreken van vrachtwagens is helaas iets dat altijd kan gebeuren", zegt Jan Boer, woordvoerder van de GP in Valkenswaard. "Elke vrachtwagen kan worden opengebroken. Kijk naar Calais, daar doen vluchtelingen dat ook. Het enige dat helpt is om er continu bij te blijven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.