Oranje Zwart uitgeschakeld in Euro Hockey League na ware doelpuntenregen: 'Dit is onmogelijk'

28 maart 2016 om 16:30 • Aangepast 21 november 2020 om 11:41
De hockeyers van Oranje Zwart zijn uitgeschakeld in de Euro Hockey League. Ze verloren maandagmiddag in de kwartfinale na shoot-outs van het Duitse Harvestehuder.
Profielfoto van Bekker Peter de
Bekker Peter de

OZ en Harvestehuder maakten een waar spektakelstuk van hun kwartfinalewedstrijd. De Eindhovenaren bogen een vroege 1-0 achterstand om in een 4-1 voorsprong, maar na de reguliere speeltijd stond er 4-4 op het scorebord.
Op rozenMichael Körper opende de score. Hij benutte in de achttiende minuut een strafbal. Na 28 minuten maakte Jelle Galema gelijk en een minuut later bracht Niek van der Schoot OZ op voorsprong.

In de 32e minuut was Galema weer trefzeker en Benjamin Stanzl - ex-speler van Harvestehuder - maakte er vlak daarna 4-1 van.
OZ leek op rozen te zitten, maar Körper en Jan-Philipp Heuer brachten de spanning weer helemaal terug met hun goals in de 42e en 43e minuut. En na vijftig minuten zorgde Körper - uit een strafcorner - ook voor de gelijkmaker. Daardoor moesten shoot-outs de beslissing brengen.

Tobias Hauke en Heuer misten de eerste twee Duitse mogelijkheden. Voor Oranje Zwart wisten Bob de Voogd en Muhammad Rizwan echter ook niet te scoren. Daarna ging het tot 5-5 gelijk op. Een misser van Galema nekte OZ uiteindelijk.
BizarJelle Galema was na afloop van het duel in shock. "Je zou zeggen dat dit onmogelijk is. Bizar. We hebben misschien het beste team, een super goede verdediging. Dat dit dan gebeurt, is eigenlijk onmogelijk", zei Galema vol ongeloof.
Royal LeopoldOranje Zwart begon het toernooi zaterdag nog met een moeizame overwinning op het Belgische Royal Leopold. Dat werd twee minuten voor het einde van de wedstrijd pas opzij gezet via een fraaie goal van Robert van der Horst.