Video

Eieren zoeken tijdens Pasen? Nee joh, eieren gooien tijdens Pasen

28 maart 2016 om 17:51 • Aangepast 21 november 2020 om 11:41
nl
Eieren kun je tijdens Pasen natuurlijk koken, beschilderen, bakken, verstoppen en ga zo door. Maar bij het gilde Sint Hubertus Berkel voegen ze nog iets toe aan dit rijtje. Daar organiseren ze ieder jaar op tweede paasdag het kampioenschap eieren gooien.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Duo's beginnen op een meter afstand van elkaar met het overgooien van een ongekookt ei. Het is de bedoeling om steeds verder uit elkaar te staan en te kijken welk duo dit het langst volhoudt om eieren over te gooien zonder dat deze breken.

Wachten op privacy instellingen...

Van de camping naar het gildeHet Gilde Sint Hubertus Berkel organiseert dit kampioenschap al sinds 2001. "Een van onze leden stond op een camping in de Achterhoek en daar was het eieren gooien een activiteit", legt secretaris Wil van Keulen van het gilde uit. "Hij kwam met het idee om dit tijdens Pasen te organiseren."
Het record bedraagt 32 meter. Die afstand werd in 2002 gegooid. Volgens de secretaris was het die dag erg mooi weer en dat helpt mee aan het vestigen van een record. Met veel wind is het namelijk moeilijk om de eieren van ver te vangen. Ondanks de harde wind van maandag, ging het evenement wel gewoon door.

Wachten op privacy instellingen...

TipsHet eieren gooien is moeilijker dan je denkt. De secretaris van het gilde heeft gelukkig wat tips:
- Gooi het ei onderhands- Zorg dat het ei tijdens het gooien niet teveel draait- Beweeg tijdens het vangen van het ei met de beweging van het ei mee

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.