Video

Vijftig Grand Prix-zeges voor Jeffrey Herlings, Elsendorper wederom oppermachtig in Valkenswaard

28 maart 2016 om 19:06 • Aangepast 21 november 2020 om 11:41
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft maandag de Grote Prijs van Valkenswaard op zijn naam geschreven. De Elsendorper was in beide manches oppermachtig. Herlings heeft nu vijftig Grand Prix-zeges achter zijn naam staan, een mijlpaal in zijn loopbaan. "Een miraculeus nummer", zei Herlings na afloop. "Dit voelt geweldig, alsof ik het WK heb gewonnen."
Profielfoto van Corné Verschuren en Martin Milicevic
Geschreven door
Corné Verschuren en Martin Milicevic

De leider in de stand van het wereldkampioenschap in de MX2-klasse liet nogmaals zien waarom hij de allerbeste zandrijder van de wereld is. Iedere ronde liep hij minimaal vier seconden uit op zijn tegenstanders.

Wachten op privacy instellingen...

Alles gewonnenDoor de twee zeges in Valkenswaard is Herlings dit seizoen na drie ronden in de strijd om het wereldkampioenschap nog steeds ongeslagen. In de tussenstand voor de wereldtitel heeft de rijder van het KTM-fabrieksteam tot dusver het maximale aantal punten: 150.

Wachten op privacy instellingen...

Herlings jaagt op zijn derde wereldtitel nadat hij de afgelopen twee seizoenen de strijd moest staken vanwege botbreuken door valpartijen

Wachten op privacy instellingen...

Onverslaanbaar in ValkenswaardSinds hij op vijftienjarige leeftijd zijn debuut maakte in de MX2-klasse verloor de Elsendorper nog nooit een manche op het Eurocircuit in Valkenswaard. Bij de start van de eerste manche op maandag moest de publieksfavoriet nog enkele plaatsen toegeven maar hij herstelde zich razendsnel.
Al in de derde ronde kon hij de koppositie overnemen van teamgenoot Jonass en een enorme voorsprong opbouwen. De Let finishte meer dan vijftig seconden later.
EenmansshowDe start van de tweede manche verliep beter voor Herlings. En omdat hij de eerste bocht als eerste bereikte was de tweede race nog minder spannend. Herlings was per rondje enkele seconden sneller dan zijn grootste concurrenten en maakte er voor het publiek een eenmansshow van.
Van zijn laatste ronde maakte hij met opgestoken hand een ereronde en nog steeds had hij bij de finish bijna anderhalve minuut voorsprong op Jonass die weer tweede werd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.