Michael van Gerwen prolongeert titel German Darts Masters

29 maart 2016 om 01:13 • Aangepast 21 november 2020 om 11:40
nl
Michael van Gerwen heeft maandag zijn titel bij de German Darts Masters geprolongeerd. De profdarter uit Gemonde versloeg Peter Wright met 6-4. Met zijn zege verdiende Van Gerwen 25.000 pond, ruim 31.000 euro.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Van Gerwen voelde zich niet helemaal fit en dat was terug te zien in zijn scores. Hij stond zelfs 3-1 achter. Van Gerwen gooide op dat moment een gemiddelde van net boven de tachtig, ongekend laag voor de profdarter uit Gemonde. Ook zijn dubbels wist hij niet te raken. Uiteindelijk wist hij zich terug te vechten in de wedstrijd die hij met 6-4 won.

Wachten op privacy instellingen...

'Slechtste finale'Van Gerwen was uiteraard niet tevreden over zijn spel. "Dit was misschien wel de slechtste finale die ik ooit heb gegooid'', bekende Van Gerwen na zijn tweede triomf dit seizoen op de Europese Tour. "Maar het maakt mij niet zoveel uit hoe ik win, als ik maar win. Ik voelde me de afgelopen weken niet helemaal lekker. Mede daardoor speelde ik in de Premier League ook niet op mijn best. Hopelijk komt de topvorm nu weer terug.''

Wachten op privacy instellingen...

ShowmanJelle Klaasen en Benito van de Pas werden in de derde ronde uitgeschakeld. De Bredanaar moest maandagmiddag zijn meerdere erkennen in Ian White. Van de Pas verloor van Joe Cullen. White had wel de volledige elf legs nodig om Klaasen opzij te zetten. De Engelsman zegevierde met 6-5. Een ronde eerder had Klaasen nog overtuigend afgerekend met de Belg Ronny Huybregts. Die zette hij zondag met 6-0 opzij.

Wachten op privacy instellingen...

Ook Van de Pas verloor maandag zijn duel met 6-5. Zondag had de Tilburger nog de Zuid-Afrikaanse showman Devon Peterson met 6-2 geklopt.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.