Springruiter Harrie Smolders knap tweede bij wereldbekerfinale Göteborg

28 maart 2016 om 18:33
nl
Springruiter Harrie Smolders is maandag tijdens de wereldbekerfinale in het Zweedse Göteborg knap als tweede geëindigd. De ruiter uit Lage Mierde legde met Emerald NOP beide omlopen op de slotdag foutloos af. Smolders kreeg in de eerste omloop wel drie strafpunten omdat hij in tijd gedeeld tweede was achter de Zwitser Steve Guerdat.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Guerdat behield ook na zijn tweede optreden met Corbinian de leiding en mocht 172.500 euro mee naar huis nemen. De Zwitser was vorig jaar ook al winnaar van de wereldbeker. Voor Smolders - die na zaterdag nog derde stond in het algemeen klassement - lag in Göteborg 131.250 euro klaar.
Van der Vleuten elfdeDe Duitser Daniel Deusser met Cornet d'Amour was op de slotdag eveneens foutloos maar werd op basis van tijd verwezen naar de derde plaats. Maikel van der Vleuten uit Someren, de tweede Nederlander in de finale, eindigde met VDL Groep Verdi TN NOP met één springfout als elfde.
TevredenSmolders was na afloop meer dan content over de prestatie van zijn paard. "Ik ben hier ongelooflijk tevreden mee. Meer zat er gewoon niet in. Dit was voor Emerald zijn eerste kampioenschap en hij heeft in vijf parcoursen geen fout gemaakt'', jubelde Smolders. "Emerald was vandaag zo geconcentreerd, zo gefocust. Niet tweede, maar de beste van de rest", vond Smolders.
De Brabantse springruiter sprak vol lof over de Zwitserse winnaar. "Steve Guerdat was ook zo gefocust. Die was deze week gewoon niet te kloppen.''
Met Emerald naar Rio?Smolders was uitgegaan van een top tien-notering. "Emerald is in de vorm van zijn leven. Maar ik wist ook niet of hij het drie dagen lang vol zou houden. Die vraag is nu beantwoord. In de laatste ronde vandaag voelde hij abnormaal goed. Ik kon hem nog beter bedienen. De parcoursen vandaag liggen Emerald ook. Door de vloeiende lijnen kan hij goed in het ritme komen. Ik weet nu dat Emerald een kampioenschap aan kan en dat geeft een goed gevoel richting Rio de Janeiro.''







App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.