Vandaag in Brabant: uitspraak in de Biesboschmoordzaak en popup-slagerij in Den Bosch

29 maart 2016 om 09:32
nl
Goedemorgen. Vandaag is de uitspraak in de zaak van de Biesboschmoord. Zarina R. uit Andel wordt verdacht van de moord op haar ex-vriend. En in Den Bosch is pop-up slagerij De Hamvraag geopend. Dit en meer in ons nieuwsoverzicht.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?
* In 2014 werd het lichaam van de Pool Adrian Weckowicz gevonden in de Biesbosch in Werkendam. Zijn identiteit kon pas na een gezichtsconstructie worden vastgesteld. Vandaag staat de ex-vriendin van het slachtoffer terecht. In haar huis werd een grote hoeveelheid bloedspetters aangetroffen.
* Emoji's voor blinden, binnenkort is het door de komst van expressieve audioversies werkelijkheid. Hoe klinkt dat? We nemen een kijkje in de opnamestudio waar een blinde ervaart hoe de emoji's overkomen in social media.
* In Den Bosch opende pop-up slagerij De Hamvraag de deuren. Hier kun je niet terecht voor een pond gehakt, maar voor eerlijke informatie over vlees en wat het betekent voor ons milieu en de dieren.
[youtube:body:https://youtu.be/coWz4_G99Cs]
Waar wordt vandaag over gepraat?
* Een man op een scootmobiel ging tijdens Pasen met een luchtbuks op jacht naar konijnen. De politie betrapte hem terwijl hij aan het schieten was. Hij had twee dode konijnen op de scootmobiel liggen.
* Roy Donders heeft ondanks de breuk met Marvin nog steeds regelmatig contact met zijn ex. Een hereniging sluit hij dan ook niet uit.
* Jeffrey Herlings heeft gisteren zijn vijftigste Grand Prix-overwinning behaald. De 21-jarige motorcrosser uit Elsendorp zegevierde in Valkenswaard op het Eurocircuit.
[Tweet:body:https://twitter.com/job_dusoleil/status/714424674067881984]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?
* Op de Molenhoefstraat in Udenhout is gisteravond een auto tegen een boom gereden. De bestuurder verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur.
* Michael van Gerwen heeft zijn titel bij de German Darts Masters geprolongeerd. Hoewel de darter uit Gemonde niet fit was, versloeg hij Peter Wright met 6-4.
* Paaspop in Schijndel was als vanouds een feestje. Nog één keer nagenieten? Alle filmpjes en foto's vind je hier.
[Tweet:body:https://twitter.com/omroepbrabant/status/713854911876898817]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.