Gemeente Hilvarenbeek wil omstreden belastingdeal sluiten met Beekse Bergen

29 maart 2016 om 11:55
nl
De gemeente Hilvarenbeek is van plan afspraken te maken met de Beekse Bergen over het afdragen van gemeentelijke belastingen. De komende vijftig jaar hoeft Libéma, waar de Beekse Bergen bij hoort, als het aan de gemeente ligt, zich niet druk te maken over een eventuele verhoging van de belastingen.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

De gemeenteraad heeft er mee ingestemd maar veel buitenstaanders hebben kritiek op de deal.
Het gaat om de vermakelijkheidsbelasting en de toeristenbelasting. In eerste instantie hoeft de Beekse Bergen niet meer dan 650.000 euro aan belasting te betalen. Alleen als het park in 2018 gaat uitbreiden met bungalows en hotelkamers wordt dat maximale bedrag verhoogd tot 1,1 miljoen. Maar dat is dan het maximale bedrag.
Vast bedragTot 2066 hoeft het park niet bang te zijn dat het bedrag wordt verhoogd. Mocht de gemeenteraad het idee hebben toch aan het bedrag te willen tornen dan kan dat alleen met instemming van Libéma zelf.
De deal is nog niet gesloten met Libéma. De organisatie wil geen commentaar geven op de ontstane situatie zegt een woordvoerder.
Internationale kritiekNederland staat internationaal tegenwoordig nogal op de kaart als het gaat om omstreden belastingafspraken met multinationals zoals Starbucks. Gevreesd wordt dat de Hilvarenbeekse belastingdeal ook niet meer geaccepteerd wordt.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.