Team van TU/e-studenten wint cheque van 20 miljoen met hackathon in Vietnam

29 maart 2016 om 12:53
nl
Daar staan de Eindhovenaren dan met een cheque van twintig miljoen. Rijk hoeven ze zichzelf (nog) niet te rekenen. Helaas voor de 20-jarige Eindhovenaar Joris van Rijn en zijn vier teamgenoten betreft het Vietnamese dongs, omgerekend 800 euro. Desalniettemin is het team blij: ze wonnen dit weekend een hackathon in Vietnam.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Een hackathon is 'n één- of tweedaagse wedstrijd voor hard- en softwareontwikkelaars. In teams moeten de deelnemers een probleem oplossen. Joris en zijn Eindhovense teamgenoten Bas Schleijpen, Glenn Bergmans, René Floor en Gustavo Leal kregen de casus ‘educatie’.
Het team was het enige Nederlandse team dat meedeed, naast een aantal Vietnamese teams. Het thema van de hackathon was ‘smart cities’; moderne steden die leunen op technologie en een digitale infrastructuur. Het is niet voor niets dat het evenement plaatvond in Bình Duong, een opkomende stad in Vietnam die maar al te graag ‘smart’ wil zijn.
Oplossing voor kloof in onderwijsHet Nederlandse vijftal, dat geheel bestaat uit (oud-) studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, bedacht een product om de kloof tussen het niveau van het onderwijs en beginnende studenten te dichten. Met het idee van Joris en consorten kunnen Vietnamese studenten gemakkelijk digitaal contact opnemen met tutoren. En dat viel bij de jury in de smaak.
“Het klinkt weinig vernieuwend voor Nederlanders, maar in Vietnam is er erg veel vraag naar, zo blijkt", zegt Joris, die zelf innovatiewetenschappen studeert.
Meer dan een leuke ervaringOf het product ook ontwikkeld gaat worden is, nog niet helemaal duidelijk. “Ik en een ander teamlid zijn na het weekend weer naar huis gevlogen. De rest zit nog in Vietnam voor een leuke vakantie. Daarna praten we verder. Zetten we het idee voort of laten we het bij een hele leuke ervaring?”
Overigens houden Joris en zijn teamgenoten er sowieso meer aan over dan enkel een ervaring. Hij en de vier andere teamleden kregen naast omgerekend 800 euro een smartphone.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.