Video

Doodzieke Nicole krijgt nier van Robert na wanhopige oproep: 'Ik heb een uur zitten huilen'

30 maart 2016 om 03:23
nl
Er is een nier gevonden voor de doodzieke Nicole Hefti (47) uit Etten-Leur, althans, het lijkt erop. Robert Cooijmans (54) uit Cuijk zag haar oproep op Facebook en wist gelijk dat hij wilde helpen.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

Eind januari plaatste Nicole haar wanhopige oproep op Facebook. 'Ik ben 47 jaar oud, ik heb twee prachtige mooie dochters en daar wil ik nog lang van genieten. Ik zou zo graag oma willen worden. Maar om van nog vele mooie dingen in het leven te mogen genieten, heb ik een probleem. Ik heb nog maar één nier en die werkt nog maar voor vijf procent', zo begon ze de oproep.
Bij leven doneren"Via een vriendin die het geliked had op Facebook kwam ik bij het bericht uit. Ik wist gelijk dat ik wilde helpen", zegt Robert Cooijmans. "Mijn vriend is omgekomen bij een auto-ongeluk. Hij doneerde daarna onder anderen weefsel en een nier. Dat vond ik toen zo bijzonder. Deze nier kan ik bij leven doneren, dus dan moet ik dat gewoon doen."
Positieve testenHet is nog niet helemaal zeker of Nicole de nier ook krijgt. "De testen zijn positief. Er moet nog één test gedaan worden ter controle, maar alles wijst erop dat het door zal gaan", zegt Robert.
Nicole is ontzettend blij. "Het wordt nu wel heel spannend. Ik had nooit kunnen denken dat dit het resultaat zou zijn van mijn wanhoopsdaad. Toen ik het hoorde heb ik een uur zitten huilen, samen met mijn dochter."
Operatie van negen uurBang voor de heftige operatie is Robert niet. "Het schijnt negen uur te duren en je ligt een week in het ziekenhuis. Maar daarna kun je alles weer. Het allerbelangrijkste is dat Nicole alles weer kan." Wanneer alles doorgaat, worden beiden waarschijnlijk in mei geopereerd.  
Omdat ze elkaar graag wilden ontmoeten ging Nicole Tweede Paasdag bij Robert langs om te brunchen. "Het is een hele leuke spontane man. Het is fantastisch dat hij dit voor me doet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.