Diploma halen? Avans Hogeschool vereist van alle nieuwe studenten een hoger niveau Engels

29 maart 2016 om 15:53
nl
Avans Hogeschool wil dat alle toekomstige studenten afstuderen met voldoende kennis van de Engelse taal. Om in aanmerking te komen voor een diploma moet iedere nieuwe leerling van de Brabantse hogeschool het Engels uiteindelijk op B2-niveau beheersen.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Avans, met vestigingen in Breda, Den Bosch en Tilburg, is de eerste hogeschool in Nederland die de eis stelt.
Het niveau geldt voor alle nieuwe studenten, ongeacht de opleiding die ze volgen. Op dit moment Engels B2 enkel vereist bij voor de hand liggende opleidingen als Commerciële Economie en International Business Management.  
Taaltest voor ruim negenduizend studentenVoor aanvang van het studiejaar 2016-2017 worden alle beginnende leerlingen op hun startniveau Engels getest. Ruim negenduizend eerstejaarsstudenten nemen de taaltest af. Tweeduizend leerlingen hebben de test al achter de rug.
Het afnemen van de taaltest valt samen met het intakeproces dat loopt vanaf januari. Avans biedt studenten een bijscholingscursus in de zomerperiode. De hogeschool verwacht dat zo’n tien procent van de eerstejaarsstudenten die zich dit jaar aanmelden het advies krijgt de cursus te volgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.