Lars Boom wil meer veiligheid voor profrenners: 'Aantal motoren in koers serieus probleem'

29 maart 2016 om 16:33
nl
Het internationale wielerpeloton vindt dat er nú iets moet gebeuren om de veiligheid van renners te vergroten. Dat bleek dinsdag bij de start van de Driedaagse De Panne. "Er moeten sowieso minder motoren in koers", meent Lars Boom.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Maandagochtend bezweek Antoine Demoitié aan de verwondingen die hij opliep na een valpartij tijdens Gent-Wevelgem. De Belgische renner werd na zijn val geraakt door een achteropkomende motorrijder.
Verschrikkelijk"Verschrikkelijk. Je hoopt dat zoiets nooit gebeurt", zei Lars Boom tegen de NOS. "Ik denk dat het een serieus probleem is. Er moeten sowieso minder motoren in koers. Afgelopen vrijdag reed ik met Niki Terpsta samen op de Kwaremont en een van de motoren tikte Niki tegen zijn arm. Op zo'n moment in de koers zouden die motoren daar niet mogen zijn", meent de Vlijmenaar.
"Ook de snelheid moet aangepast worden. Ze vliegen soms heel hard voorbij en dat is gewoon te gevaarlijk."
'Eén te veel'"Veel mensen zeggen dat valpartijen bij de wielersport horen en daar ben ik het mee eens, maar iedere renner die gewond raakt door een val waarvoor hij niet zelf verantwoordelijk is, is er één te veel", voegt Booms collega Marcel Kittel daar aan toe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.