'Kopschopper' (22) krijgt jaar cel voor uitgaansgeweld, 'slachtoffer had kunnen overlijden'

29 maart 2016 om 17:22
nl
Een 22-jarige man uit Eindhoven is dinsdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag. De Eindhovenaar schopte in december vorig jaar een man in het uitgaansgebied van Eindhoven vier of vijf keer hard tegen zijn hoofd. Volgens de rechtbank had het slachtoffer als gevolg van dit geweld kunnen overlijden.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Het slachtoffer stond 's nachts te pinnen op het Stratumseind in Eindhoven toen hij door de Eindhovenaar, die gedronken had, en een vriend op de grond werd geduwd. Vervolgens schopte de Eindhovenaar een aantal keer hard tegen zijn hoofd. De verdachte verklaarde dat hij zichzelf en zijn vriend moest verdedigen. Dit geloofde de rechter niet.
Maatschappelijke onrustBij het bepalen van de straf heeft de rechter meegewogen dat de schoppartij grote impact heeft gehad op het slachtoffer. Ook veroorzaakt dit soort geweld volgens de rechter grote maatschappelijke onrust. En draagt het bij aan een gevoel van angst en onveiligheid.
Van de gevangenisstraf van een jaar zijn zes maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Ook moet de Eindhovenaar zich melden bij Novadic-Kentron voor verslavingszorg. Daarbij moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van driehonderd euro betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.