Een jaar cel en behandeling voor Helmonder die zijn moeder met de dood bedreigde

29 maart 2016 om 17:30
nl
De rechtbank heeft dinsdag een man uit Helmond veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Dit vanwege vrijheidsberoving en doodsbedreiging van zijn moeder in december.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

Ook moet de Helmonder (38) zich na zijn celstraf laten behandelen en onder begeleiding gaan wonen.
Dreigen met keukenmessenDe verdachte deed de voordeur van het huis van zijn moeder in Helmond op slot en pakte haar telefoon af. Daarna duwde hij haar op de grond, pakte twee messen uit de keuken, hield die vlakbij haar en dreigde haar te vermoorden.
Nadat hij uiteindelijk haar huis had verlaten, bedreigde hij ook een jongeman uit een groep die hij tegen het lijf liep, met een mes.
AmfetamineDe rechtbank in Den Bosch rekent het de 38-jarige verdachte aan, dat hij kort vóór deze gebeurtenissen een veroordeling aan zijn broek had voor een eerder geweldsmisdrijf.
Ook verkeerde de man in Helmond onder invloed van amfetamine, waarvan hij eerder negatieve effecten op zijn gedrag had ervaren.
PsychoseVerzachtend is dat de man lijdt aan een psychose en daardoor verminderd toerekeningsvatbaar was. Naast de celstraf krijgt de man daarom een proeftijd van drie jaar. Daarin geldt een alcohol- en drugsverbod, moet hij zich klinisch laten behandelen en zich daarna laten opnemen in een instelling voor begeleid wonen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.