Alle troep de deur uit! Dé nieuwe trend heet ontspullen

29 maart 2016 om 21:19
Alleen maar spullen in huis hebben waar je écht gelukkig van wordt, de rest moet de deur uit. Dat is de gedachte achter het ontspullen. Een trend die steeds meer aandacht krijgt. Ook Brabantse kringloopwinkels doen er hun voordeel mee.
Profielfoto van Benhdidou Laila
Geschreven door
Benhdidou Laila

Ontspullen: spullen wegdoen die je toch niet gebruikt. Opruimen is niet alleen hip, het zorgt er ook voor dat we minder hoeven schoon te maken en ons huis minder rommelig is. Tachtig procent van onze spullen die we in huis hebben staan, wordt niet gebruikt.
Volle agenda'sIngrid van der Locht is professional organizer en weet goed waar de trend vandaan komt. "Tegenwoordig komt er zoveel op ons af. Mensen hebben volle agenda's, de mailbox stroomt over en daarnaast is ons huis ook nog eens bomvol. Dit leidt ertoe dat mensen het gevoel krijgen dat ze vast komen te zitten."
Toch is het voor veel mensen moeilijk om spullen weg te doen. Het blijft lastig om afstand te nemen van spullen met emotionele waarde.  
Kringloopwinkel profiteert van trend Kringloopwinkels profiteren van de trend. Ton Dietvorst is bedrijfsleider bij kringloopwinkel De Kempen en merkt op dat mensen de kringloopwinkel steeds beter weten te vinden. "Vroeger werd er meer weggegooid, nu nemen mensen de moeite om spullen bij een kringloopbedrijf af te geven." Moderne spullen worden ook steeds vaker gebracht. Volgens Dietvorst raken mensen sneller uitgekeken op trends.  
Tot nu toe kan de tweedehandszaak de massa nog prima aan. "In de loop der jaren hebben we in ruimte uit moeten breiden, zo kunnen we de stroom van mensen op gang houden. We merken dat mensen meer op zoek zijn naar tweedehands kleding. Meubels doen het daarentegen minder goed."

Wachten op privacy instellingen...