'Blij dat we drie maanden vluchtelingen hebben opgevangen'

29 maart 2016 om 20:22
nl
De afgelopen maanden zijn honderden vluchtelingen, vooral Syriërs en Eritreeërs, opgevangen in vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. Maar daar komt nu een eind aan. Per 1 april stopt de opvang van vluchtelingen, zoals afgesproken.
Profielfoto van Meeuwsen Fred
Geschreven door
Meeuwsen Fred

"We zijn blij dat we het gedaan hebben", zegt Jos Mennen, directielid van Oostappengroep, dat eigenaar is van vakantiepark Droomgaard. Sinds begin januari zijn hier honderden vluchtelingen opgevangen, vooral Syriërs en Eritreeërs.
"In het begin hadden we onze twijfels, daar ben ik eerlijk in, maar toen we zagen dat de gemeente en het COA een goed plan van aanpak hadden gingen we ervoor. En daar hebben we totaal geen spijt van."
Voor het park betekende de opvang natuurlijk gewoon geld verdienen, maar ook maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Droomgaard hoog in het vaandel. "Je verantwoordelijkheid nemen vinden we belangrijk. Ik snap dat er enige weerstand was bij omwonenden, maar voor ons voelde het goed om 'ja' te zeggen en we voelden het ook als een soort plicht."
GeborgenheidMennen was diep onder de indruk van de verhalen die hij hoorde van de vluchtelingen. "Vooral wat ze op hun vlucht meemaakten. Dat laat je niet koud. Gelukkig konden ze hier hun verhalen kwijt."
Mennen noemt als grote voordeel van het vakantiepark het feit dat de vluchtelingen in chalets konden verblijven, met z'n vieren of vijven als gezin bij elkaar, met een eigen keuken en douche. "Dat geeft veiligheid en geborgenheid. Er zijn ook totaal geen problemen op het park geweest. Sowieso waren er geen klachten over de vluchtelingen, ook niet van omwonenden."
Voor 1 april worden de laatste vluchtelingen overgeplaatst naar andere locaties in het land en begint langzamerhand het recreatieseizoen op het park. Mennen sluit niet uit dat hij weer 'ja "zegt als er opnieuw een beroep op het park wordt gedaan om vluchtelingen op te vangen. "Deze manier van opvang bewijst haar waarde."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.