Fans NAC en Sparta spelen vrijdag in Rotterdam voorwedstrijd om Andro Knel Bokaal

29 maart 2016 om 23:03
nl
De supporters van de voetbalclubs NAC Breda en Sparta Rotterdam spelen komende vrijdag weer om de Andro Knel Bokaal. Het duel wordt gespeeld als voorwedstrijd tussen Sparta en NAC op het Rotterdamse Kasteel. Andro Knel was een speler die in juni 1989 overleed bij de SLM-ramp en voor beide clubs speelde.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

De wedstrijd tussen de fans van NAC en Sparta is een traditie en een eerbetoon aan de speler van Surinaamse afkomst. Andro Knel kwam op 7 juni 1989 om het leven bij de SLM-vliegtuigramp vlakbij Paramaribo. Hij speelde voor zowel NAC als Sparta.
Officiële voorwedstrijdHet duel tussen beide supportersgroeperingen werd - na de degradatie van Sparta- alleen nog afgewerkt als beide clubs tegen elkaar oefenden. In juli 2014 was dat de laatste keer. Omdat NAC en Sparta weer in dezelfde divisie uitkomen, kan het weer een wat meer officiële voorwedstrijd zijn voordat de profs aan het werk gaan. Het duel begint vrijdag 1 april in Rotterdam om 17.45 uur.
Bij de wedstrijd eerder dit seizoen tussen NAC en Sparta in Breda konden de fans niet aan de bak omdat NAC niet op kunstgras speelt en de speelmat teveel zou lijden. Een dag later mocht niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.