Video

Lekker happen in de Brabantse Bug Burger die kriebelt in je maag

29 maart 2016 om 22:58
nl
Een hamburger die bestaat uit gemalen meelwormen, een gezonde pizza in de vorm van een bal of misschien toch maar de avocado bitterbal. Op het Koning Willem I College in Den Bosch werden dinsdag de snacks van de toekomst gepresenteerd. In samenwerking met cateraar Hutten ontwikkelen studenten een snack, die in bedrijfskantines net zo geliefd moet worden als de frikandel en kroket.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Spraakmakend en ook nog smakelijk was de presentatie van de Bug Hamburger, letterlijk een hamburger met een foutje. De hamburger die de studenten hebben ontwikkeld bestaat niet uit vlees maar uit gemalen meelwormen. Ook een soort vlees, maar anders dan we gewend zijn. Wie in de burger hapt, wordt aangenaam verrast. Het is lekker. "Het zit vooral tussen de oren", zegt de studente achter de stand.
Behalve de burger van gemalen meelwormen zijn er meer opvallende innovaties op het gebied van fastfood. Greaky's is de bijzondere naam voor groentefrietjes. Ze zien eruit als echte friet en ze smaken goed. Jac Fijnemans van cateraar Hutten is ook enthousiast over het product. "Het past wel in deze tijd en het is nog lekker ook."
Straks in de kantineDe 'voorproever' van Hutten beoordeelt alle nieuwe snacks nauwkeurig, maar bekijkt ook of de snacks van de toekomst voor de markt te produceren zijn. "We gaan dan met onze koks in Veghel zo'n product verder ontwikkelen. Dus het zou kunnen dat wat je hier ziet straks in de bedrijfskantine verkrijgbaar is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.