Video

Bosschenaren schrikken van ontwerp nieuw theater: 'Een kind met een waterhoofd'

30 maart 2016 om 09:04
nl
Een kind met een waterhoofd. Zo noemen tegenstanders van het ontwerp voor het nieuwe theater aan de Parade in Den Bosch het nieuwe gebouw. De gemeente wil het huidige theater slopen en op dezelfde plek een nieuw gebouw neerzetten dat 50 miljoen euro gaat kosten. Een groep Bosschenaren ziet dat niet zitten.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Geldverspilling, zegt een vrouw die de plannen dinsdagavond kwam bekijken op een inloopavond. In het theater konden mensen het ontwerp bestemmingsplan inzien. De meesten die kwamen hadden vooral kritiek.
DominantVolgens de tegenstanders is het ontwerp veel te dominant voor de Parade. Ze noemen het spottend een waterhoofd. Ook is er kritiek op de kosten van 50 miljoen euro. "Ik heb niks tegen een state of the art ontwerp als dit, maar het hoort niet op de Parade", zegt een vrouw.
CDA-wethouder Huib van Olden is het niet eens met de kritiek. Hij zegt dat het huidige theater niet voldoet aan de eisen van deze tijd. Ook de kritiek dat het ontwerp te dominant zou zijn, verwerpt hij: "De architect is juist niet het gevecht aangegaan met de Sint Jan."
SloopAls de gemeenteraad het bestemmingsplan en de investering van 50 miljoen euro goedkeurt dan kan de sloop volgend jaar beginnen. Vier jaar later staat er dan een nieuw theater.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.