Opnieuw 'windmolenfile' bij Moergestel, overlast kan nog weken duren

30 maart 2016 om 11:59
Automobilisten zijn er nog niet aan gewend: de opbouw van enorme windmolens bij Moergestel veroorzaakt ook woensdag files op de A58. De vertraging liep op tot een kwartier.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Vlak langs de snelweg A58 tussen Tilburg en Eindhoven bouwt Essent het nieuwe windpark Kattenberg, dat bestaat uit vier grote windmolens.
Enorme onderdelenDe onderdelen van die windmolens worden één voor één geleverd en dat ziet er spectaculair uit. Veel automobilisten nemen dan ook even gas terug bij het zien van de gigantische wieken op enkele meters afstand.  
Dinsdag leverde dat al extra vertraging op en dat is ook woensdag het geval. De vertraging in van Eindhoven naar Tilburg is het grootst en kan oplopen tot een kwartier. De bouw van de windmolens duurt nog enkele weken.
GewenningDe Verkeersinformatiedienst (VID) hoopt niet dat er nog wekenlang file staat: "Als het nog vier weken zo doorgaat, is de lol er snel vanaf", zegt filelezer Frank Boer op Omroep Brabant radio.
Essent verwacht dat de files niet zullen aanhouden. "Nu is het natuurlijk nog nieuw. We denken dat de mensen er uiteindelijk wel aan zullen wennen."

Wachten op privacy instellingen...