Hoofdsponsor ruiter Tim Lips failliet: 'Enorme domper, maar Rio staat niet op het spel'

30 maart 2016 om 12:04
nl
De hoofdsponsor van eventingruiter Tim Lips uit Breda is failliet. Concrex, de geldschieter uit Geldermalsen, die actief is in de bedrijfsbouw, was belangrijk voor het traject naar de komende Olympische Spelen in Rio. "Een grote domper, maar we gaan hoe dan ook naar Rio", zegt Rianne Haegens, woordvoerder van Tim Lips
Profielfoto van Meeuwsen Fred
Geschreven door
Meeuwsen Fred

Tim Lips is met zijn paard Bayro volop in voorbereiding op de Olympische Spelen die in augustus in Rio gehouden worden. Op weg naar Brazilië is de financiële steun van Concrex heel belangrijk.
'Topfit en voorbereid aan de start'"Daardoor kunnen we ons tijdens de voorbereiding helemaal focussen op daar waar het accent moet liggen: de sport", zegt Haegens. "Tim wil in Rio met z'n paard topfit en perfect voorbereid aan de start staan." Eventing,  een combinatie van dressuur, springen en een terreinproef, staat in de eerste week van de Olympische Spelen op de agenda.
Volgens Haegens is de deelname van Lips en Bayro door het wegvallen van de hoofdsponsor niet in gevaar."Dit is natuurlijk een grote domper, een bittere pil. Maar we gaan sowieso naar de Spelen, die zijn niet in gevaar. We moeten waarschijnlijk nu wel op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Dat is niet fijn, zo'n vijf maanden voor de Spelen. Maar misschien maakt Concrex nog een doorstart, zou mooi zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.