Video

Het gaat Nielson voor de wind met zijn nieuwe album: 'Een droom die is uitgekomen'

30 maart 2016 om 14:06 • Aangepast 21 november 2020 om 11:39
nl
Het tweede album ‘Weet je wat het is’ van Nielson is een paar weken uit. De zanger kwam daarom woensdag langs bij Omroep Brabant. Nielson brak in 2012 door dankzij het programma De beste singer-songwriter van Nederland. Hij scoorde hits met ‘Beauty & de brains’, ‘Hoe’, ‘Mannenharten’ en ‘Sexy als ik dans’. Op dit album staat onder meer een duet met Guus Meeuwis.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Nielson stond op 12 maart in een uitverkochte Heineken Music Hall. Daar presenteerde hij zijn tweede album. “Ik ben nog helemaal aan het nagenieten van het concert en het feit dat het helemaal vol was. Dat was echt een droom die is uitgekomen.”
Het concert voor volgend jaar is al aangekondigd. Wellicht maakt hij er een traditie van om ieder jaar terug te keren, zoals Guus Meeuwis dat doet in het Philips Stadion. In de uitzending vertelde Nielson dat hij dat in ieder geval gaat proberen.
Match met GuusOp het album staan samenwerkingen met Paul de Munnik, rapper Jiggy Djé en samen met Guus Meeuwis zingt hij het nummer ‘Zo’. “Het zijn allemaal liedjes van mezelf, maar toen we daar mee bezig waren vond ik dat het zo goed bij Guus paste. Ik moest hem er alleen voor vragen en hij wilde graag.”
De single ‘Hotelsuite’ wordt inmiddels gedraaid door de radiostations in Nederland en misschien zit Vlaanderen er ook wel in. “Ik weet niet hoe het album het daar gaat doen. Maar ‘Sexy als ik dans’ was daar vorig jaar een nummer-1 hit.” Nielson staat op 23 april op het Dream & Dare Festival in Eindhoven.
Album winnenInteresse in het jongste werk van de singer-songwriter uit Dordrecht? 'Weet je wat het is' ligt natuurlijk al even in de winkel. Omroep Brabant geeft daarnaast vijf gesigneerde exemplaren weg. Mail naar de redactie waarom jij het album wilt winnen. De winnaars krijgen donderdag in de loop van de ochtend bericht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.