Met een plattegrond door de nieuwe Piet Klerkx

WAALWIJK - Hoewel we traditiegetrouw en nog steeds massaal op Tweede Paasdag naar de meubelboulevard gaan, was het voor meubelgigant Piet Klerkx in Waalwijk toch een spannend dagje. Spannend omdat de meubelgigant, na een jaar van verbouwen, de deuren opende van een compleet nieuwe gigantische winkel. De winkel is zo groot dat klanten een plattegrond nodig hebben om de weg te vinden.
Buiten stonden de auto’s bumper aan bumper en binnen kon je over de hoofden lopen. Na een jaar van zagen, timmeren en betonstorten zijn ze bij de Waalwijkse meubelgigant zo trots als een pauw op het eindresultaat. “Dan open je de deuren van de winkel en komen de eerste klanten binnen. Dan is de verbouwingsstress achter de rug en zie je de mensen genieten.” Judith van Kaathoven, gastvrouw van Piet Klerkx loopt genietend door de nieuwe woonwinkel in Waalwijk.

Kijken heet nu beleving
Wat tot voor kort een meubelzaak was op een meubelplein, is nu een 'beleving' geworden van 21-duizend vierkante meter oppervlakte. Bij Piet Klerkx in Waalwijk, dat onderdeel is van de Mandemakers groep, betekent de definitie van beleving dat ze onder meer het grootste aantal (meubel) merken onder één dak hebben. Van huismerk, tot A-merken als bijvoorbeeld beddengigant Auping. Maar ook dat ze klanten behandelen als gasten van een luxe vijfsterrenhotel.

Een dagje meubels kijken
Die klanten kunnen al die aandacht en aanbod wel waarderen, als we ze vragen om een reactie. Joel Nelemans, die samen met zijn vriendin op zoek is naar een bank, staat versteld over de oppervlakte van de nieuwe winkel. “Dit is veel groter, veel massaler dan andere woonwinkels waar we zijn geweest. Je hebt hier veel verschillende hoekjes, je kunt hier een hele dag doorbrengen.”

Plattegrond
De gigantische verbouwing en nieuwbouw van de Waalwijkse Piet Klerkx vestiging is overigens nog niet helemaal afgerond. “Dit was de eerste fase die is afgerond, pas in september is alles klaar en dan gaan we officieel openen”, vertelt Judith van Kaathoven die nog snel een plattegrond geeft aan een klant die net binnenkomt.

Want een plattegrond heb je nodig om je weg te vinden in wat we vroeger een toonzaal noemden.