Rumoerige illegale houseparty met 100 man onder viaduct in Eindhoven houdt buurt hele nacht wakker

30 maart 2016 om 16:14
nl
Meer dan honderd feestvierders hebben zaterdagnacht tijdens een illegale houseparty een deel van het Eindhovense stadsdeel Gestel wakker gehouden. Onder een viaduct van de N2 ter hoogte van Binckhorst werd de hele nacht gefeest, tot groot ongenoegen van omwonenden. “Ze lagen de hele nacht wakker door het geluid van de bass”, meldt de politie.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Rondom het viaduct stonden meer dan vijftig auto’s geparkeerd. Ongeveer honderd feestvierders waren aanwezig bij de houseparty. De apparatuur dat onder het viaduct stond was ‘niet misselijk’. “Er kwam verschrikkelijk harde herrie uit”, schrijft de politie Eindhoven op Facebook.
Officiële waarschuwingDe organisator van de houseparty kreeg van de politie een officiële waarschuwing en het verzoek het feest te stoppen. Bij een volgende melding van geluidsoverlast zou al zijn apparatuur in beslag worden genomen. Dit gesprek verliep erg moeizaam, meldt de politie.
Het was dan ook geen verrassing dat ook na de waarschuwingen de meldingen van geluidsoverlast bleven binnenstromen. Om de daad bij het woord te voegen, zijn dezelfde agenten met versterking naar het viaduct gegaan.
Licht verzetDaar is meteen, onder licht verzet van tientallen feestvierders, de apparatuur in beslag genomen. Daarnaast moest iedereen per direct het viaduct verlaten.
Nadat de gemoederen waren bedaard, vertrokken de feestvierders en keerde de rust terug. "Zo konden de buurtbewoners toch nog genieten van rustige paasdagen", aldus de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.