Sambeekse zusjes van Clean Pete gaan optreden op Pinkpop

30 maart 2016 om 19:08
nl
Na festivals als Into The Great Wide Open, Oerol, Crossing Border en De Parade staan de meiden van Clean Pete dit jaar op Pinkpop. Op vrijdag 10 juni staan Renee (zang en cello) en Loes (zang en gitaar) van Wijnhoven op een van de grootste festivals van Nederland.
Profielfoto van van den Hoven Maarten
Geschreven door
van den Hoven Maarten

“Onze boeker belde of we in het weekend van 11 en 12 juni al iets te doen hadden”, zegt Loes van Wijnhoven. “Ik had al wel het idee dat dat het weekend van Pinkpop was, maar ik kon het nog niet echt geloven.”
DolblijPas toen zus Renee heel enthousiast reageerde ging er bij Loes ook een belletje rinkelen. “Ik dacht; we zijn echt geboekt en de kans dat ze morgen weer afbellen is niet zo groot. Toen ik me dat besefte, was ik natuurlijk dolblij samen met Renee.”
De omgeving van de Sambeekse tweeling reageerde ook enthousiast: “Iedereen om ons heen biedt op eens aan om die dag onze koffers te dragen, maar dat doen we al tien jaar zelf, dus dat zal die dag ook wel lukken”, lacht Loes.
Gewoon doenClean Pete speelt op het singer-songwriter podium van Pinkpop, maar ze gaan niets speciaals doen voor het optreden. “Misschien dat we een keer extra naar de kapper gaan van tevoren, maar we hebben nooit iets met lasershow gedaan of zo, dus dat gaan we nu ook niet doen.”
De meiden zijn ongelofelijk trots dat ze op Pinkpop mogen spelen ondanks dat ze er zelf, ook als bezoeker, nog nooit zijn geweest. Al willen ze niet spreken van een droom die uitkomt. “Maar dat komt vooral omdat we er nooit van hadden durven dromen. We maken compromisloos de muziek die we mooi vinden om te maken, het is fantastisch dat we dit er mee mogen bereiken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.