Slechts 16 mensen willen burgemeester van Eindhoven worden: solliciteren niet meer mogelijk

30 maart 2016 om 19:57
nl
Op de post van burgemeester voor de gemeente Eindhoven hebben zestien kandidaten gesolliciteerd. Het gaat om dertien mannen en drie vrouwen. Dat maakte de commissaris van de Koning van de provincie Brabant, Wim van de Donk, woensdag bekend. Er kan inmiddels niet meer gesolliciteerd worden.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

In vergelijking met andere gemeentes in Brabant willen maar weinig mensen de plek van Rob van Gijzel overnemen. Vorig jaar nog hengelden 28 kandidaten naar de post van burgemeester voor Steenbergen. In Breda wilden twee jaar geleden 26 mensen burgemeester worden.
Volgens de gemeente Eindhoven is een groot deel van de sollicitanten afkomstig uit het openbaar bestuur. Ook zijn er kandidaten die werkzaam zijn in de particuliere sector.
'Nieuwe uitdaging'Rob van Gijzel van Eindhoven stopt per 1 september als burgemeester van Eindhoven. Officieel loopt zijn termijn tot 2020. Van Gijzel liet in een verklaring weten dat hij zijn werkzame leven ‘met een nieuwe uitdaging wil voortzetten'.
Van Gijzel is nu bijna acht jaar burgemeester van Eindhoven. In 2014 werd hij herkozen voor een tweede termijn. Voordat Van Gijzel burgemeester werd in Eindhoven was hij lid van de Tweede Kamer voor de PvdA.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.