Febo mag van Den Bosch tijdelijk op de Markt staan na instorten Pearle

30 maart 2016 om 21:35
nl
De gemeente Den Bosch wil de uitbater van de Febo in het centrum tegemoetkomen nadat de naburige zaak, Pearle, onlangs instortte. Ze biedt een tijdelijke standplaats op de Markt aan.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Dat schrijft burgemeester Ton Rombouts woensdag in antwoorden na vragen van de Bossche Volks Partij. Die partij wilde weten of en hoe de gemeente de Febo kan helpen.
Gemeente wil helpenHet gebouw van de Febo aan de Hinthamerstraat raakte vorige maand zwaar beschadigd doordat het gebouw van buurman Pearle plots instortte. De voorgevel van de zaak moest noodgedwongen worden gestut.
De Bossche Volks Partij maakt zich zorgen over het al dan niet tijdelijk verdwijnen van de Febo uit het straatbeeld. De gemeente zegt bereid te zijn te helpen en mee te denken als de eigenaar van de zaak daarom vraagt.
Tijdelijke standplaatsDen Bosch zegt dat begin deze maand contact is geweest met de uitbater. "Wij hebben hem een aanbod gedaan voor het innemen van een tijdelijke standplaats op de Markt", schrijft Rombouts.
De uitbater is weliswaar blij met het aanbod, maar wil hier voorlopig niets mee doen. "De Febo wil eerst alle juridische en verzekeringstechnische vragen beantwoord hebben", aldus de burgemeester.
LEES OOK: Opruimen puin ingestort winkelpand Pearle Den Bosch begonnen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.