'Vincent Janssen is op zijn 21ste verder dan Ruud van Nistelrooy'

31 maart 2016 om 10:04
nl
De kranten in Nederland raken ook donderdag nog niet uitgeschreven over Vincent Janssen. De Brabantse spits van AZ maakte als kersverse international indruk op Wembley, door als 'groentje' koelbloedig te scoren uit een penalty en met een assist ook bij de andere treffer tegen Engeland een hoofdrol te vervullen.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Op de cover van AD/Sportwereld een grote foto van Janssen waarbij hij zelf geciteerd wordt. "Het kan altijd beter", aldus de spits, die baalt dat hij niet nog een keer scoorde. Janssen kwam ook nog oog-in-oog met Fraser, maar schoot op de keeper van Engeland. "Die bal moet er gewoon in. Normaal maak ik dat soort ballen."
Van Nistelrooy sneller, Janssen bonkigerOnder meer De Volkskrant vergelijkt Janssen met streekgenoot Ruud van Nistelrooy. 'Janssen is verder dan Van Nistelrooy op zijn 21ste' luidt de kop van het artikel. Volgens de krant was Van Nistelrooy iets sneller en gracieuzer, maar is Janssen 'bonkiger' en heeft hij een beter linkerbeen.
Spitsen-instinct'Vincent Janssen absorbeert adviezen Van Nistelrooy en Van Basten' schrijft De Telegraaf. De beide superspitsen van weleer zitten tegenwoordig in de technische staf van het Nederlands Elftal. "Met Van Nistelrooy heb ik over bepaalde situaties gehad. Het spitsen-instinct probeert hij op me over te brengen. Net zoals Marco van Basten me veel kan bijbrengen", aldus de nieuwe voetbalheld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.