Wim S. kocht motor van 37.000 euro als rouwverwerking in zaak-Goedhart: ‘Heidy had het zo gewild'

31 maart 2016 om 14:30 • Aangepast 21 november 2020 om 11:38
nl
Een maand na het overlijden van Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel kocht verdachte Wim S. een Harley Davidson van 37.000 euro. Dat bleek donderdag bij de rechtbank in Breda. Volgens de verdachte en levenspartner van Goedhart ging het om rouwverwerking.
Profielfoto van Huisman Marcel
Geschreven door
Huisman Marcel

Wim S. kocht de motor met het spaargeld van Heidy Goedhart. In het testament van Goedhart stond dat Wim S. de enige erfgenaam was indien zij zou overlijden.
'Gewoon rouwverwerking'De verdachte liet donderdag weten dat hij niet wist dat zijn partner zoveel geld op de bank had staan. "Het was gewoon rouwverwerking, iedereen doet dat op zijn eigen manier, Heidy had dat ook gewild."
[Tweet:body:https://twitter.com/huismanmarcel/status/715483719029510146] Wim S. bleef ook donderdag volhouden dat hij onschuldig is. Hij weet zich weinig te herinneren van de avond waarop Heidy om het leven kwam. "Op zo'n moment heb je gewoon tunnelvisie, ik weet niet alles meer."
'Inbraak'Goedhart werd in december 2010 dood gevonden in de tuin van hun huis aan de Eem in Kaatsheuvel. Wim S. was die avond als enige thuis met de kinderen.
Hij is ervan overtuigd dat inbrekers Heidy Goedhart hebben aangevallen, toen zij hen betrapte. Het huis was overhoop gehaald op de avond van de dood van Goedhart.
[Tweet:body:https://twitter.com/huismanmarcel/status/715474429522776065] Op de besneeuwde avond werden door de politie echter geen braaksporen gevonden in het huis, ook waren er geen sporen in de sneeuw en is er niets uit het huis gehaald.
RelatieOpvallend is ook dat Wim S. nog in dezelfde week waarin Heidy Goedhart overleed, samen met zijn nieuwe vriendin en haar kinderen ging eten in de woning waar Goedhart om het leven kwam.
S. had al sinds augustus 2010 een knipperlichtrelatie met de vrouw. Daar wist Heidy Goedhart niet van af.
[Tweet:body:https://twitter.com/huismanmarcel/status/715484765365805056] Er is tot nu toe weinig direct bewijs in de zaak tegen Wim S. Er moest een grote undercoveroperatie op touw worden gezet om hem opnieuw als verdachte aan te merken.
Justitie maakt morgen bekend welke straf er tegen Wim S. wordt geëist. Hij werd in januari voorlopig vrijgelaten om voor zijn zieke zoon te kunnen zorgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.