Lammetje van drie weken oud 'vermoord' in Fijnaart

19 april 2017 om 14:43 • Aangepast 21 november 2020 om 01:57
nl
Hij was pas drie weken oud en wat waren Danette en Martijn Hofman er trots op: hun pasgeboren lammetje. Maar gisterenavond zijn ze zich 'wezenloos geschrokken': "We kregen een berichtje van de buren: het lammetje lag in de wei, vermoord."
Profielfoto van Karlijn Houterman
Geschreven door
Karlijn Houterman

Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is niet helemaal duidelijk. "Het kan een hond geweest zijn of een vos. We hebben geen bloedspoor gevonden omdat het regende, dus we weten het eigenlijk niet", legt Martijn uit.

'Echt verschrikkelijk'
Wat wel zeker is, is dat de twee er kapot van zijn. "Er is enkel nog een skeletje over van het lammetje. De pootjes zijn eraf gebeten. Zoiets is echt verschrikkelijk."

Martijn heeft al tien jaar lang schapen, maar dit is hem nog nooit overkomen. Hij gaat elke dag zeker twee keer langs bij al zijn schapen en lammetjes, die over zo'n vier plekken verspreid staan. "Het liefste ben ik er 24 uur per dag om het in de gaten te houden, maar dat gaat nou eenmaal niet."

Wachten op privacy instellingen...

Martijns vrouw Danette kan alleen maar huilen, geeft ze op Facebook aan. Martijn: "Ieder dood beestje vindt ze erg, maar vooral zo'n jong dier: dat komt nog harder binnen."

Kudde verhuisd
Martijn heeft gisterenavond nog de gehele kudde verplaatst naar de bebouwde kom om een soortgelijk drama te voorkomen. "Daar kunnen ze twee dagen staan en zijn ze dus even veilig. We hopen dat dit nooit meer gebeurd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.