'Ik mag niet negatief schrijven over eigen werkgever', column Luuk Koelman geweigerd in Metro

31 maart 2016 om 15:07 • Aangepast 21 november 2020 om 11:37
nl
De column van Tilburger Luuk Koelman over GeenStijl is donderdag geweigerd door de hoofdredactie van de krant Metro. "Helaas, geweigerd ja" zegt Koelman. Hij zegt dat hij niet negatief mag schrijven over zijn werkgever. GeenStijl valt namelijk, net als Metro, onder de Telegraaf Media Groep.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Elke donderdag verschijnt er een column van Koelman in Metro. De column van deze week ging over GeenStijl. "Dat is een onderdeel van TMG. Ook Metro is een onderdeel van TMG. En het is niet de bedoeling dat ik negatief schrijf over mijn eigen werkgever", is de uitleg van Koelman.
'Referendum is PR-stunt'De 'beruchte' column staat inmiddels ook gewoon online en gaat over het Oekraïnereferendum. Volgens hem gaat dit referendum niet over Oekraïne, maar is het 'één grote PR-stunt om de marktwaarde van GeenStijl op te krikken'.
"Als columnist ben je de hofnar", legt Koelman uit. "Dan mag je je eigen koning de maat nemen. Als ik dan als columnist mijn eigen koning de maat wil nemen, namelijk TMG, dan mag dat blijkbaar niet."

Wachten op privacy instellingen...

Zelf had hij geen moment stilgestaan dat dit kon gebeuren. "De hoofdredactie staat in zijn recht. Maar waarom neem je dan een columnist in dienst?", vraagt hij zich hardop af.
Eerder ophef over columnsEen aantal columns van Koelman kwam eerder ook al in opspraak. Zo schreef hij een nepbrief aan de ouders van een jongen die zelfmoord had gepleegd, namens de hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad.
Die 'brief' werd door Metro offline gehaald. Ook een column over Beatrix werd geweigerd door de krant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.