Voor tweede keer dit jaar bijzondere vogels geroofd uit BestZoo

31 maart 2016 om 15:56
nl
Voor de tweede keer in korte tijd zijn er bijzondere vogels gestolen uit BestZoo in Best. Dit keer zijn er twee zwartborstlangstaartgaaien weggehaald. Medewerkers van het park ontdekten donderdagmorgen dat het slot van de volière kapot gemaakt was en dat de vogels waren gestolen.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

De vogels die nu gestolen zijn, zijn niet zeldzaam maar ze komen niet veel voor. In Europa zijn maar elf dierentuinen en een paar particulieren die deze soort houden. De handelswaarde is niet bekend.
BijenetersEerder dit jaar werd uit BestZoo een groep Europese bijeneters gestolen. Die dieren zijn weer terecht. In verband met het onderzoek kan woordvoerder Tim van Laarhoven niet vertellen waar die vogels gevonden zijn. "Europese bijeneters moeten voorzien zijn van een ring. De dieven hebben die verwijderd en toen aangeboden. Bij iedereen die verstand van vogels heeft en die te goeder trouw is gaan alarmbellen rinkelen als er niet-geringde bijeneters worden aangeboden. Zo hebben wij onze vogels weer teruggekregen", aldus Van Laarhoven. De bijeneters waren bij terugkomst uitgehongerd, maar maken het nu weer goed.
De volière van de bijeneters en die van de gaaien liggen naast elkaar. "Misschien hebben de daders bij de eerste inbraak gedacht dat ze nog wel eens terug konden komen", aldus Van Laarhoven. In tegenstelling tot de bijeneters hoeven de gaaien niet per se geringd te zijn. Dat maakt opsporing er niet gemakkelijker op.
[youtube:body:https://youtu.be/1Q1bRcb9vv8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.