'Wim S. wachtte Heidy Goedhart op met een straatklinker, sloeg haar bewusteloos en wurgde haar'

31 maart 2016 om 16:56 • Aangepast 21 november 2020 om 11:37
nl
Wim S. wachtte zijn levenspartner Heidy Goedhart op met een baksteen in zijn hand, sloeg haar bewusteloos en wurgde haar in de tuin. Dat is volgens undercoveragenten de manier waarop de vrouw uit Kaatsheuvel in december 2010 om het leven kwam.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

De details over de bekentenis kwamen donderdag naar buiten bij de rechtbank in Breda. De undercoveroperatie is veelbesproken in de zaak rond Heidy Goedhart. "Het is een valse bekentenis, en een leugen", zegt S. hierover.
Voor het blok gezetS. zou volgens de undercoveragenten door zijn vriendin voor het blok zijn gezet. "Zij had hem een ultimatum gesteld, Wim S. wist wel waar dat op sloeg." Op de avond wachtte de verdachte zijn partner met een steen in de hand op in te tuin. "Hij was vermomd met een bril."
Toen Wim S. Heidy sloeg met de straatklinker, gilde ze, daarna werd ze gewurgd volgens de undercoveragenten. S. haalde daarna zijn huis overhoop en belde toen 112. Om sporen uit te wissen, pakte hij het lichaam van Heidy vast en knuffelde haar lichaam, voor de ogen van de politie, terwijl hij huilde om haar dood.
De kleren die hij droeg, zou S. hebben vernietigd. Ook de straatklinker zou nooit meer worden teruggevonden, verklaarde hij tegenover de undercoveragenten.
'Er ingeluisd'Wim S. hield donderdag tegenover de rechtbank vol dat hij erin is geluisd door de undercoveragenten. Een maand na de dood van Goedhart kocht Wim S. als rouwverwerking een Harley Davidson van 37.000 euro met haar spaargeld.
Het voorarrest tegen S. werd donderdagmiddag opnieuw geschorst. Hij mag dus voorlopig thuisblijven. De zaak gaat vrijdag verder om 09.30 uur. [Tweet:body:https://twitter.com/huismanmarcel/status/715524569499582464]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.