Pantein Zorg schrapt 170 banen in management en ondersteuning

31 maart 2016 om 16:57
nl
Bij zorginstelling Pantein verdwijnen 170 banen. Er wordt vooral gesneden in het management en de ondersteunende diensten. De organisatie heeft er voor gekozen geen verpleegkundigen en verzorgenden te ontslaan. Met deze maatregelen wil Pantein de bedrijfskosten met tien miljoen euro verlagen.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

Bij Pantein werken 3600 mensen. Pantein is vooral actief in Noordoost-Brabant en Noord-Limburg. Tot de organisatie behoren onder meer het Maasziekenhuis in Boxmeer en meer dan tien zorgcentra in de regio. Pantein verleent ook thuiszorg.
De instelling verwacht  dat  een groot deel van de banenvermindering via natuurlijk verloop plaatsvindt, bijvoorbeeld door pensionering, kiezen voor een andere baan of het aflopen van een tijdelijk contract. Gedwongen ontslagen kunnen niet uitgesloten worden. Hoeveel dat er zijn moet de komende tijd duidelijk worden.
Directe zorg blijft onveranderdPantein moet de kosten verlagen door alle veranderingen in de zorg, daardoor komt er minder geld binnen. De Raad van Bestuur heeft er voor gekozen om de organisatie te vereenvoudigen en te snijden in management en ondersteuning. Door op dat niveau zuiniger en slagvaardiger te werken, wordt volgens de raad voorkomen dat de directe zorg aan de klanten wordt aangetast.
Een belangrijke poot van Pantein is het Maasziekenhuis in Boxmeer. Dat krijgt steevast goede beoordelingen, maar vorig jaar werd ook bekend dat het in financieel zwaar weer verkeert. Volgens de directie kwam dat toen door de nieuwbouw en verhuizing in 2011. Een half jaar geleden werd de toekomst nog met vertrouwen tegemoet gezien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.