RKC-coach Van den Berg nog altijd stevig in het zadel: 'Defensievere speelwijze betaalt zich uit'

31 maart 2016 om 20:38
nl
RKC speelt vrijdagavond in eigen stadion tegen FC Eindhoven. Op papier een haast onmogelijke klus voor de Waalwijkers, maar de ploeg presteert de laatste weken beter dankzij een meer defensieve speelwijze. Toch is RKC nog altijd de rode lantaarndrager in de Jupiler League. Omdat de club uit een diep dal komt, staat coach Peter van den Berg niet ter discussie: "Die signalen heb ik niet gekregen."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Vorig seizoen eindigde de ploeg uit Waalwijk als laatste en ook op dit moment bungelt het team al een tijdje helemaal onderaan in de Jupiler League. Bij de meeste clubs was de hoofdcoach al lang op de keien gezet, maar niet bij RKC.  
Positie Van den Berg niet onder druk"We zitten in een opbouwfase met de club, we komen uit een diep dal", zegt trainer Peter van den Berg. "De druk die er is, is de druk die ik mezelf opleg. Het is niet des RKC's om de trainer op straat te zetten."
Er is dan ook geen sprake van dat Van den Berg bij het grofvuil wordt gezet in Waalwijk. "Nee, die signalen heb ik niet gekregen", vervolgt Van den Berg. "Je weet dat op het moment dat een ploeg veel verliest, op de laatste plaats staat en dat er structureel een probleem is het weleens op het bordje van de trainer kan komen. Bij RKC gebeurt dat, en dat zeg ik tussen aanhalingstekens, nog niet."
'Defensievere speelwijze betaalt zich uit'De druk die Van den Berg zichzelf wel oplegt, is dat hij met RKC van de laatste plaats af wil komen. De jacht op FC Oss, dat voorlaatste staat, is ingezet. "Het gaat beter, maar nog niet goed genoeg. Het verschil met FC Oss is twee punten en het wordt zaak dat wij dat gat dichten. Ik doe er alles aan om me aan de belofte te houden dat RKC geen laatste wordt. En dat zit er absoluut in."
De laatste weken gaat het in ieder geval beter en sprokkelt RKC, het duel tegen VVV daargelaten, de punten bij elkaar. "We zijn iets meer vanuit een defensieve organisatie gaan spelen", licht coach Van den Berg toe. "Dat heeft zich uitbetaald in meer punten."
'Niet kansloos'Tegen FC Eindhoven moet dat vrijdagavond in eigen stadion opnieuw succes opleveren. Maar makkelijk zal het niet worden voor RKC tegen de nummer drie van de ranglijst. "FC Eindhoven is een pittige tegenstander", zegt RKC-speler Moussa Sanoh over het duel. "Ze zijn fysiek sterk en kunnen ook aardig voetballen. Maar wij zijn niet kansloos."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.