NAC Breda hoopt kampioenschap Sparta uit te stellen: 'Dat is zuur, dat moet niet gebeuren' - Omroep Brabant

NAC Breda hoopt kampioenschap Sparta uit te stellen: 'Dat is zuur, dat moet niet gebeuren'

31 maart 2016 om 22:04
nl
Het is een affiche dat in de eredivisie niet misstaat. Vrijdagavond staat Sparta-NAC op het programma. Maar voorlopig zijn het de Rotterdammers die de meeste kans maken om uit de Jupiler League te geraken. Sterker nog, als alles mee zit kan de ploeg in eigen stadion tegen NAC kampioen worden. Voor de Bredase club zou dat extra zuur zijn, want die wilde zelf de titel pakken. "Dat is zuur, dat moet niet gebeuren."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

De rollen hadden eigenlijk omgedraaid moeten zijn. Niet Sparta, maar NAC had volgens de kenners kampioen moeten worden. Het loopt allemaal net even anders, want de titel kan de Rotterdammers haast niet meer ontgaan. Als alles goed valt voor Sparta kan het vrijdagavond feest vieren.
'Het is zuur'Dan moeten de Kasteelbewoners in ieder geval zelf thuis van NAC winnen. En dat wil de Bredase ploeg koste wat kost voorkomen. "Iedereen is daar op gebrand", zegt NAC-coach Marinus Dijkhuizen. "We willen graag tweede worden, dus een goed resultaat is belangrijk voor ons."
"Natuurlijk is het zuur dat Sparta kampioen kan worden", vervolgt Dijkhuizen. "De doelstelling van NAC was duidelijk, iedereen dacht dat NAC wel even kampioen ging worden. Dat is dus niet gelukt en daarom moet het vrijdag ook niet gebeuren voor Sparta."
Aanvallende intenties"Wij trekken de lijn door van de laatste weken. We hebben aanvallende intenties en we gaan niet afwachten. We willen daar graag winnen, want dat is nog niemand gelukt dit seizoen. Dat is ook een uitdaging. We moeten dat dan zelf afdwingen", aldus NAC-trainer Marinus Dijkhuizen.
Dijkhuizen speelt met dezelfde elf als dat hij twee weken geleden deed in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.