Verscherpt toezicht grensovergangen afgebouwd, marechaussee blijft waakzaam na aanslagen Brussel

31 maart 2016 om 18:45 • Aangepast 21 november 2020 om 11:37
nl
Het verscherpte toezicht bij de grensovergangen in Brabant is deze week afgebouwd. De marechaussee en de politie hielden na de aanslagen in Brussel 24-uurscontroles tussen Nederland en België. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) vindt de extra inzet langs de grens niet langer nodig.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Volgens een woordvoerder van de marechaussee is er nog steeds toezicht op de grens, maar dan op de 'gebruikelijke manier'. Daarbij worden onder meer onopvallende- en mobiele teams ingezet.
SteekproevenDe controles na de aanslagen op 22 maart werden gehouden op basis van steekproeven en informatie waarover de marechaussee beschikt. Daarbij ging het om het controleren van identiteitspapieren en het controleren van voertuigen.
Of het intensieve toezicht van de afgelopen dagen het gewenste resultaat heeft bereikt, wil de marechaussee niet zeggen. "Daar doen wij geen uitspraken over", aldus een woordvoerder.
FilesDe extra controles zorgde vooral rond het paasweekend voor veel files bij de grensovergangen in Brabant. Ook donderdag stond er vanwege een 'gebruikelijke' controle drie kilometer file op de snelweg A4 bij Ossendrecht.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.