Video

Meer houtkap in Brabantse bossen Staatsbosbeheer

31 maart 2016 om 20:13
nl
Staatsbosbeheer zet vaker de zaag in haar Brabantse bossen. Door bezuinigingen bij de overheid moet de organisatie het onderhoud aan de bossen meer uit eigen zak betalen.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

De opbrengst van het gekapte hout wordt besteed aan jonge aanplant, het opknappen van paden en het verwijderen van afval.
MastbosOok in het Mastbos in Breda is Staatsbosbeheer meer bomen gaan kappen. Volgens boswachter Patrick Raats is dit ook bedoeld om de 'vergrijzing' van het bos tegen te gaan. Op andere plekken in het ruim 500 jaar oude bos worden jonge bomen geplant, die over tientallen jaren weer kunnen worden gekapt voor de verkoop.
De Stichting Vrienden van het Mastbos maakt zich zorgen over de toegenomen houtkap door Staatsbosbeheer. Volgens de stichting wordt er te veel gekapt en lijden de paden onder de vrachtwagens die het hout afvoeren.
DrugsOok dumpingen van drugsafval, zoals woensdag bij Chaam en Nuenen, moeten door Staatsbosbeheer van de opbrengst van de houtkap worden opgeruimd. Omdat sommige vaten lek waren moet de bodem worden gesaneerd, wat per dumping al snel 50.000 euro kost.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.